Waar ligt Cyprus

Waar ligt Cyprus

Maar waar ligt het eiland Cyprus nou eigenlijk? Het eiland Cyprus ligt zo’n 100 kilometer links van Syrië en ongeveer 70 kilometer onder  Turkije. Het eiland Cyprus is gelegen in de middellandse zee, maar dan wel helemaal in het oosten ervan.

Bekijk de locatie van Cyprus >>

Geografisch gezien ligt het eiland Cyprus meer richting Azië dan Europa maar Cyprus is sinds 2004 lid geworden van de Europese Unie. Door waar Cyprus ligt is Cyprus al sinds lang geleden een eiland wat door veel veroveraars geclaimd werd.

Hierdoor is uiteindelijk ook de verdeling tussen oost en west op Cyprus ontstaan maar de Griekse cultuur en de Griekse taal zijn grotendeels dominant gebleven op Cyprus. Als u kijkt naar waar Cyprus precies ligt is het best gek dat Cyprus is onderverdeeld in een Grieks en een Turks gedeelte.

Het eiland ligt namelijk recht onder Turkije en eigenlijk helemaal niet zo dicht bij Griekenland. Wat ook erg raar is om waar te nemen op Cyprus is dat de scheidingslijn op het eiland dwars door de hoofdstad loopt.

Bekijk de locatie van Cyprus >>

Waar Cyprus ligt heeft dus erg veel invloed gehad op de uiteindelijke bewoners op Cyprus momenteel. Alhoewel de Turkse Republiek die zich op het noordelijke gedeelte van het eiland bevind niet door andere landen dan Turkije zelf wordt erkent.

Bijna alle andere landen beschouwen dit gebied officieel gezien als een gebied wat bezet is en officieel van de republiek Cyprus is.

Waar Cyprus ligt zorgt ervoor dat wanneer u naar Cyprus wilt het wel het verstandigst is om met het vliegtuig te gaan, dit scheelt u weer reizen naar andere landen gevolgd door een bootreis.

Bekijk de locatie van Cyprus (grotere kaart) >>

Cyprus Wereldkaart

Cyprus Wereldkaart