Cyprus klimaat januari

Cyprus klimaat januari

Op Cyprus is het hoogseizoen van mei t/m oktober en het laagseizoen van november t/m april. Dit betekent dat de maand januari binnen het laagseizoen valt. Vaak gaan mensen in januari dan ook niet op vakantie naar Cyprus.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

Dit kan betekenen dat het voor de mensen die van een beetje rust houden, januari de perfecte maand is om op vakantie te gaan naar Cyprus.

Temperatuur Cyprus januari

In januari is de gemiddelde temperatuur op Cyprus zo rond de 16 graden Celsius met in de nacht temperaturen van 8 graden Celsius. Dit betekent dat zelfs in de winter de temperatuur op Cyprus nog goed te doen is.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

Buiten dat zijn er in januari op Cyprus ook nog eens zo’n 5 zonuren per dag en zelfs de zee heeft nog een temperatuur van zo’n 15 graden Celsius. De maand januari is dus niet geheel geschikt om naar Cyprus te gaan wanneer u een zonvakantie in gedachten heeft. Er zijn in januari op Cyprus namelijk ook nog eens gemiddeld zo’n 11 dagen waarop er neerslag valt.

De meeste mensen gaan daarom in januari vrijwel niet op zonvakantie naar Cyprus. Dit komt doordat zwemmen in een zee van 15 graden redelijk koud en koel is. Doordat er zo’n 11 dagen zijn waarop het kan regenen op Cyprus in januari is sightseeing ook niet altijd een optie in januari.

Plus dat wanneer u in januari naar Cyprus gaat u buiten de niet al te hoge temperatuur u ook nog eens kans heeft om in een grauwe en donkere omgeving te komen omdat het eigenlijk gewoon winter is in januari op Cyprus.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

Maar wanneer u dus van een wat koeler klimaat houdt om bijvoorbeeld bezienswaardigheden te gaan bezoeken is de maand januari op Cyprus qua temperatuur ideaal.

klimaat cyprus

Klimaat Cyprus tabel