Duiken Cyprus

Duiken Cyprus

Cyprus is de perfecte locatie om te duiken voor de echte duikliefhebbers. Cyprus heeft namelijk een erg gevarieerd duik aanbod. Zo kunt u duiken op Cyprus perfect combineren met een gewone vakantie met vrienden, familie of andere niet-duikers. Het eiland heeft namelijk genoeg andere dingen te bieden.

Bekijk de duikplekken van Cyprus >>

Hoewel Cyprus niet heel spannend lijkt om te gaan duiken omdat haar flora en fauna niet echt spectaculair zijn is Cyprus toch erg populair onder de duikers. Cyprus heeft namelijk aan de noordkant een prachtig paradijs voor duikers bestaande uit verschillende wrakken en grotten. Voor de meer ervaren duikers die vaker naar wrakken en grotten duiken is dit een geweldige plek om te gaan duiken op Cyprus.

Maar wanneer u gewoon lekker wilt gaan duiken kan dit ook prima op Cyprus. De onderwaterwereld van Cyprus is met haar 260 vis soorten alsnog geweldig om te bekijken. De bekendste plekken om te duiken op Cyprus zijn Paphos, Ayia Napa, Larnaca en Latchi.

Bekijk de duikplekken van Cyprus >>

duiken Cyprus

Duiken op Cyprus

In Larnaca, Cyprus kunt u onder andere duiken naar het bekende scheepswrak van de Zenobia. Dit is een 187 meter lange veerboot die zich ongeveer 10 min vanaf de haven bevind. Ook kunt u duiken naar de H.M.S. Cricket. Beide scheepwrakken hebben in de loop der jaren aardig wat koraalriffen om zich heen gekregen en u zult hier buiten de wrakken ook veel mooie vissen te bekijken hebben tijdens het duiken.

Bekijk de duikplekken van Cyprus >>

Wanneer u wil grotduiken kunt u op Cyprus goed terecht door haar steile kusten. Deze grotten zijn ook voor de wat minder ervaren duikers toegankelijk omdat ze vaak bovenaan het watervlak zitten. In deze grotten heeft u de kans om zeeschildpadden tegen te komen en jaarlijks wordt er in de Fisherman’s Chapel, een mooie grot op Cyprus, een ceremonie gehouden om de zee te zegenen.