Cyprus klimaat oktober

Cyprus klimaat oktober

De maand oktober is een heerlijke nazomerse maand op Cyprus. De hete temperaturen van de zomer zijn geweest en in oktober zijn de temperaturen al ietsje lager.

Bekijk hier het klimaat in oktober >>

Dit betekent niet dat een zonvakantie geen optie meer is, in tegendeel de gemiddelde temperatuur op Cyprus in oktober ligt zo rond de 27 graden! ‘S nachts kan het op Cyprus zo’n 20 graden zijn in oktober.

Dat de temperaturen naar beneden gaan in oktober betekent dat niet dat de zee minder warm is, deze verliest wel 1 of 2 graden in vergelijking met de maanden voor oktober.

Bekijk hier het klimaat in oktober >>

In oktober ligt de zee temperatuur zo rond de 25 graden. Tevens betekenen lagere temperaturen dat u meer kunt bezichtigen en dat de planten op Cyprus weer de kans krijgen om een beetje groen te worden. Oktober heeft gemiddeld zo’n 3 regendagen en per dag zo’n 8 uren zon.

Doordat er niet vaak regen valt in oktober is dit een goede maand voor bezienswaardigheden en excursies. Tevens is oktober geen maand die binnen het hoogseizoen valt waardoor er minder toeristen zullen zijn en u dus rustiger van het eiland kunt genieten.

Op Cyprus zijn in oktober nog steeds alle winkels open en alle kroegen ook.

Cyprus temperatuur oktober

Ook in oktober is het landschap op Cyprus helaas dus nog aardig dor en droog. De planten beginnen te herstellen van de hoge temperaturen van de zomer maar helaas gaat dit niet heel snel met maar drie regendagen in oktober.

Bekijk hier het klimaat in oktober >>

Oktober is tevens de laatste maand op Cyprus met weinig regendagen, een warme zee en lekkere hoge temperaturen.

klimaat cyprus

Klimaat Cyprus tabel