Cyprus klimaat augustus

Cyprus klimaat augustus

In augustus is Cyprus qua temperatuur ideaal voor een zonvakantie doordat de zon constant schijnt, het zeewater lekker warm is en de stranden heerlijk schoon zijn. Augustus is een toeristische maand op Cyprus, waardoor het nog wel eens druk kan zijn.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

In augustus zijn de temperaturen eigenlijk te hoog om excursies en trips te plannen maar een heerlijk dagje op het strand kan perfect. De gemiddelde temperatuur op Cyprus in augustus ligt zo rond de 34 graden Celsius overdag en 24 graden Celsius ’s nachts.

Per dag kunt u genieten van gemiddeld zo’n 12 uren zon en in augustus valt er gemiddeld misschien een dag een keer wat regen maar normaal gesproken valt er niets. De zeewater temperatuur in augustus ligt erg hoog namelijk op 26 graden Celsius.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

Dit is het hoogste qua zee water temperatuur dat het gaat worden op Cyprus dus voor een lekkere duik is het zeewater echt heerlijk.

Cyprus temperatuur augustus

In augustus is de temperatuur op Cyprus eigenlijk te hoog om op excursies te gaan. Tevens is de flora en fauna door de hoge temperaturen grotendeels verdort.

Wat u wel kunt doen is de iets lagere temperaturen opzoeken in het Troödos gebergte waar het zo’n 10 graden koeler kan zijn. Dit betekent dat u daar bijvoorbeeld wel op excursie of een dagtrip kunt gaan om de heerlijke omgeving van Cyprus te gaan bekijken.

Of u kunt ervoor kiezen om erg vroeg ‘s ochtends of laat ‘s avonds iets te ondernemen zodat de temperaturen op Cyprus toch nog wat lager zijn dan overdag.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

klimaat cyprus

Klimaat Cyprus tabel