Cyprus klimaat februari

Cyprus klimaat februari

De maand februari valt buiten het hoogseizoen dat Cyprus heeft. Maar dit betekent niet dat de temperaturen in februari onaangenaam zijn op Cyprus. In tegendeel, voor veel mensen die een rustige vakantie willen om Cyprus eens goed te bekijken zonder al te veel andere toeristen is de maand februari perfect.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

In februari is het namelijk zo’n 16 graden op Cyprus overdag en zo’n 8 graden in de avond. Dit betekent dat het misschien niet erg lekker weer is om op het strand te gaan liggen in februari. Maar wanneer u bezienswaardigheden en andere mooie dingen op Cyprus wilt bekijken zijn zulke temperaturen zeker niet onaangenaam.

Want voor een zonvakantie op Cyprus met heerlijke temperaturen moet u toch echt een andere maand dan februari uitkiezen die wel in het hoogseizoen zit. De zee is namelijk nog erg koel, zo’n 14 graden Celsius waardoor zwemmen niet echt aangenaam is in februari.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

Verder heeft februari zo’n 6 zon uren per dag en zijn er gemiddeld zo’n 10 dagen met neerslag.

Cyprus temperatuur februari

Alhoewel de temperatuur op Cyprus in februari niet eens zo heel laag is, moet u er wel rekening mee houden dat de omgeving van Cyprus wel erg grauw en grijzig kan zijn waardoor het bezichtigen van bepaalde bezienswaardigheden op Cyprus soms wat minder kan zijn dan in de zomer.

De maand februari is dus qua temperaturen ideaal voor mensen die de natuur van Cyprus willen bekijken, bijvoorbeeld door te wandelen of een andere buitensport. De temperatuur in februari op Cyprus is voor een zon, zee en strand vakantie misschien niet de beste maand, maar het eiland blijft ook in februari geweldig om te bekijken!

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

klimaat cyprus

Klimaat Cyprus tabel