Hoofdstad Cyprus

Hoofdstad Cyprus

De hoofdstad van Cyprus is Nicosia. De hoofdstad van Cyprus is gelegen aan de rivier Pedieos en heeft rond de 300.000 inwoner. Nicosia is een hoofdstad die onderdeel is van de verdeelde hoofdsteden op de wereld.

Bekijk de hoofdstad van Cyprus >>

Dit komt doordat het zuidelijke deel van Cyprus bij Griekeland en het noordelijke deel van Cyprus bij Turkije hoort. De grens van deze verdeeldheid loopt recht door de hoofdstad van Cyprus heen van oost naar west en wordt de Groene Lijn genoemd.

Nicosia is een ommuurde stad en is cirkelvormig. Het grappige is dan ook dat er bijna exact door het midden van deze cirkel een grens is getrokken.

Hoofdstad Cyprus Nicosia

Het Turkse deel van Cyprus heeft al sinds 1988 een universiteit opgericht genaamd de Near Eastern University. Rond 1989 werd er in de hoofdstad van Cyprus ook een Griekse universiteit opgericht genaamd de Universiteit van Cyprus.

Bekijk de hoofdstad van Cyprus >>

Grappig is dat het voetbalstadion van het Cypriotische voetbal elftal zich ook in Nicosia bevindt, genaamd het New GPS Stadium. De straat in het centrum van de hoofdstad van Cyprus die het Turkse deel van het Griekse deel scheid is sinds 2008 weer opengesteld voor het publiek.

De jaren daarvoor was deze straat nooit toegankelijk voor andere mensen dan bewoners.

hoofdstad Cyprus

Hoofdstad van Cyprus

De hoofdstad van Cyprus heeft verschillende leuke bezienswaardigheden en historische panden die zeker een bezoek waard zijn.

Bekijk de hoofdstad van Cyprus >>

Ook gaan er verschillende excursies vanuit deze stad en is het erg leuk om het verschil tussen het Griekse en het Turkse deel te bekijken in de hoofdstad van Cyprus. Alhoewel u er niet heel veel van zult merken, weten de inwoners het verschil wel nog steeds te behouden.