Stranden Cyprus Agia Napa

Stranden Cyprus, Agia Napa

Agia Napa is een gebied op Cyprus wat genoemd is naar het gelijknamige dorp. Het gebied Agia Napa bestaat uit 5 stranden genaamd Nissi Beach , Protaras beach, Green bay, Konnos bay en Louma beach.

Bekijk het Agia Napa strand van Cyprus >>

Hoewel Agia Napa 15 jaar geleden nog niets anders dan een simpel vissers dorpje was is het gebied tegenwoordig een populair vakantiegebied waar toeristen en de inwoners van Cyprus graag komen.

Er zijn in een korte tijd veel faciliteiten in Agia Napa op Cyprus gebouwd waardoor er veel van het mooie landschap verloren is gegaan. Een van de redenen waardoor Agia Napa zo populair is geworden is het feit dat er rondom het dorp fantastische zandstranden liggen.

Nissi beach;

strand-cyprus-nissi-beach

Strand Cyprus Nissi Beach

Dit is een prachtig strand gelegen in het Agia Napa gebied op Cyprus en is het bekendste strand op Cyprus. Nissi beach trekt jaarlijks duizenden toeristen waaronder voornamelijk jongeren naar het gebied die in de zomervakantie heerlijk komen genieten van de blauwe zee, het strand en de zon.

Bekijk het Agia Napa strand van Cyprus >>

Doordat Nissi beach zo populair is onder de jongeren op Cyprus heeft het strand verschillende faciliteiten zoals strandbedden, parasols, restaurants, kleedruimten en verschillende watersporten.
Op Nissi beach kunt u onder andere parasailen, jetskiën en op een bananenboot gaan. Het water is behoorlijk lang ondiep waardoor het ook veilig is voor jongere kinderen, ook de golven zijn namelijk erg rustig op dit strand.

Protaras beach;

Dit is een gezellig strand gelegen in het Agia Napa gebied op Cyprus en is minder populair dan Nissi beach maar alsnog een van de drukste stranden op Cyprus. Het strand heeft buiten het schone water en strand ook verschillende faciliteiten zoals strandbedden, parasols, restaurants en verschillende watersport mogelijkheden.

Ook kunt u hier met een boottoch een deel van de kustlijn verkennen van Famagusta. Protaras beach is niet alleen een erg mooi strand maar het is ook nog eens een strand wat toegankelijk is voor de mindervaliden.

Green bay;

Dit is een knus strand gelegen in het gebied van Agia Napa en ligt in het zuidoostelijke punt van Cyprus. Green bay is relatief klein maar wel erg knus en biedt voor veel vakantiegangers de rust die op Cyprus niet overal te vinden is. Green bay heeft niet veel strand faciliteiten buiten een aantal kleine restaurants in de omgeving.

Konnos bay;

Dit is een mooi strand gelegen in het Agia Napa gebied op Cyprus en wordt gezien als één van de mooiere stranden op Cyprus. Konnos bay is ontzettend populair onder toeristen en heeft net zoals de andere populaire stranden verschillende faciliteiten en watersporten aan te bieden.

Konnos bay heeft nog niet zo een massaal toeristisch strand karakter als de andere stranden van Cyprus en is vooral onder de jongeren toeristen nog niet zo bekend. Dit zorgt ervoor dat veel ouderen Konnos bay als het perfecte uitval strand zien wanneer zij willen ontsnappen van de vele jongeren plekken in Agia Napa, Cyprus.

Bekijk alle Agia Napa stranden van Cyprus >>

Louma beach;

Dit is een populair zandstrand in Agia Napa gelegen aan de oostkust van Cyprus. Het strand heeft een kuststrook van zo’n 400 meter en het strand is vooral populair onder de jongeren. Louma Beach heeft verschillende faciliteiten zoals watersporten en verschillende kleine restaurants rondom het strand.

Louma beach heeft zelfs een aantal bomen aan de noordzijde van het strand waar u lekker even in de schaduw kunt bijkomen.