Cyprus klimaat mei

Cyprus klimaat mei

In de maand mei is de temperatuur op het eiland Cyprus echt geweldig voor vakantiegangers. Hoewel de zee nog redelijk koel is om in te zwemmen, 20 graden, zijn er zoveel dagen om van de zon te genieten dat u die 20 graden voor lief kunt nemen.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

Tevens is de maand mei het begin van het hoogseizoen wat betekent dat in vergelijking met de maanden juli en augustus het nog redelijk rustig is op Cyprus en de prijzen nog niet extreem hoog zijn.

De perfecte omstandigheden om op vakantie te gaan dus.

Cyprus temperatuur mei

De temperatuur in mei op Cyprus ligt zo rond de 27 graden overdag en 17 graden ’s nachts. Dit betekent dat de temperatuur op Cyprus dus over het algemeen erg aangenaam is.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

Tevens heeft de maand mei zo’n 10 uren zon per dag waardoor het heerlijk is om buiten te zijn. Met deze heerlijke temperaturen kunt u ervoor kiezen om een dagje naar het strand te gaan of om wat bezienswaardigheden te gaan bekijken.

De redelijk hoge temperaturen op Cyprus kunt u bijna elke dag verwachten in mei aangezien deze maand maar 2 regendagen heeft. Mei wordt gezien al de maand waarin het eiland op haar mooist is omdat alle fauna uit komt en het eiland heerlijk groen is.

Dit betekent ook dat u in mei dus perfect op excursies kunt gaan wanneer u het niet erg vind om dit in temperaturen van gemiddeld 27 graden te doen. Wanneer u deze temperatuur te hoog vind kunt u ervoor kiezen om de excursies of andere trip ’s ochtends of ’s avonds te plannen zodat de temperaturen niet heel hoog zijn.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

Wanneer u naar Cyprus wilt om echt van de natuur te genieten is mei de perfecte maand. Maar wanneer u 27 graden overdag te veel vind kan dit lastig zijn. Dan kunt u ervoor kiezen om in het Troödos gebergte te gaan zitten waar de temperaturen gemiddeld een stuk lager zijn.

klimaat cyprus

Klimaat Cyprus tabel