Cyprus klimaat september

Cyprus klimaat september

In de maand september is de temperatuur op Cyprus erg lekker. De temperaturen gaan iets omlaag maar het zeewater is nog steeds erg warm. De dagen zijn lang en zonnig en hebben vaak heerlijke een beetje na zomerse temperaturen. September is de overgangsmaand van hoogseizoen naar laagseizoen.

Bekijk het klimaat in September >>

Dit betekent dat het dus wat minder druk zal zijn op Cyprus en dat u dus misschien wat meer rust kunt hebben op het eiland. Tevens daalt de temperatuur een beetje waardoor een dagje bezienswaardigheden bezoeken ook prima kan.

Wat ook fijn is is dat in september door de ietsje lagere temperaturen ook de prijzen wat lager liggen voor verschillende reizen naar Cyprus.

Cyprus temperatuur september

Op Cyprus is het in september ongeveer 31 graden overdag en 22 graden ’s nachts. In september valt bijna geen regen op Cyprus, gemiddeld één regen dag.

Bekijk het klimaat in September >>

Ook qua zonuren is september nog prima als zonvakantie, Cyprus heeft in september namelijk nog zo’n 10 zon uren per dag!

Het zeewater is in september even warm als in augustus, dus op zijn warmst, en is zo’n 26 graden Celsius. Het landschap is in september helaas nog erg droog en dor door de warmte van de afgelopen maanden.

Wel is het er altijd genoeg moois op Cyprus te zien in het Troödos Gebergte waar het tijdens de hoge temperaturen in de zomer wat koeler blijft.

Bekijk het klimaat in September >>

September is een maand waarin er nog heerlijk gezond kan worden op Cyprus en waarin een excursie mogelijk is, maar de temperaturen kunnen daar soms nog wel iets te hoog voor liggen in september.

klimaat cyprus

Klimaat Cyprus tabel