Bezienswaardigheden Cyprus

Bezienswaardigheden Cyprus

Cyprus heeft verschillende prachtige bezienswaardigheden die u zeker gezien moet hebben wanneer u op Cyprus bent. Zo heeft Cyprus een bezienswaardigheid die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, namelijk de archeologische site Khirokitia.

Bekijk hier alle bezienswaardigheden >>

Deze plek bestaat al sinds 7.000 voor christus en staat bekend als één van de oudste steden op aarde. Hier kunt u de voormalige nederzetting bekijken die zich naar de bezienswaardigheid zelf bevind en de mooie ronde vormen die te zien zijn binnen de stadsmuren op de site. Nog een mooie bezienswaardigheid op Cyprus is het bekende Troodosgebergte.

Vooral voor de mensen die houden van het buiten leven is een bezoekje aan deze bezienswaardigheid op Cyprus zeker wat waard. Fietsen, historische dorpjes bekijken, wandelen en in de winter zelfs skiën zijn enkele dingen die het Troodosgebergte te bieden heeft.

Bekijk hier alle bezienswaardigheden >>

Ook staat er op deze bezienswaardigheid nog een prachtige bezienswaardigheid genaamd het Troöditissa klooster die ook zeker het bekijken waard is. Bekijk alle bezienswaardigheden in een handige top 10. Alles handig op een rij.

bezienswaardigheden cyprus

Bezienswaardigheden Cyprus

Nog een prachtige bezienswaardigheid op Cyprus is ook een archeologische site maar dan in Paphos. Op deze enorme site kunt u verschillende bezienswaardigheden bekijken zoals de mozaïeke vloeren van de verschillende villa’s met hun mooie monumenten en verschillende andere archeologische vondsten.

Bekijk hier alle bezienswaardigheden >>

Ook is er een archeologisch park in Paphos met een prachtig uitzicht over de stad van Paphos zoals die vandaag de dag is. Wat tevens ook een prachtige bezienswaardigheid in Paphos is, is haar prachtige kleine haven.

Deze oude haven heeft verschillende heerlijke karakteristieke plekjes waar u overdag en ’s avonds heerlijk kunt zitten, eten, drinken en van de omgeving kunt genieten. Dit is een haven die u niet snel ergens anders zult aantreffen omdat deze vaak minder charme hebben dan Kato Paphos.