Stranden Cyprus

Stranden Cyprus

Wanneer u van de combinatie zon, zee en strand houdt bent u op Cyprus op het juiste adres. De stranden van Cyprus horen thuis in het rijtje van de schoonste stranden van Europa.

Direct naar de stranden van Cyprus >>

Dit komt mede doordat Cyprus deelneemt aan de campagne genaamd de blauwe-vlag die in Europa is gestart. Dit is een campagne die is gestart voor een milieuvriendelijk onderhoud van de kustgebieden en de promotie van schone stranden binnen Europa.

Cyprus heeft rond de 17 stranden die een naam hebben gekregen, maar omdat Cyprus een eiland is zijn er uiteraard nog genoeg kleinere naamloze stranden. Over het algemeen hebben de bekendere stranden op Cyprus verschillende faciliteiten in de omgeving en op het strand zelf zijn vaak strandbedden en parasols te vinden.

Direct naar de stranden van Cyprus >>

Wat ook fijn is, is dat omdat Cyprus zoveel stranden heeft is dat er altijd wel een aantal stranden te vinden zijn die zelfs tijdens de warmste zomerdagen niet heel druk zijn.

Alle stranden van Cyprus

De stranden van Cyprus zijn onder te verdelen in vier strand-gebieden genaamd Limassol, Larnaca, Agia Napa en Pafos. Dit zijn strand-gebieden waarbinnen zich verschillende stranden bevinden.

Direct naar de stranden van Cyprus >>

Het Limassol gebied op cyprus bestaat uit vier stranden genaamd Pissouri beach, Aphrodite beach, Governor’s beach en Lady Mile’s beach.

Het Larnaca gebied op Cyprus bestaat uit drie stranden genaamd Fargos beach, McKenzie beach en Phinikoudes beach.

Het Agia Napa gebied op Cyprus bestaat uit 5 stranden genaamd Nissi Beach , Protaras beach, Green bay, Konnos bay en Louma beach.

Het Pafos gebied op Cyprus bestaat uit vijf stranden genaamd Fig Tree Bay, Faros beach, Coral bay, Lara beach en Pachyammos beach.