Vliegduur Cyprus

Vliegduur / vliegtijd Cyprus

Een vakantie naar Cyprus begint meestal op het vliegveld waar u naar een aantal gates en check-ups en wat vliegtijd aan uw vakantie op Cyprus kunt beginnen. Cyprus is een eiland wat binnen de Europese Unie valt en ligt in vergelijking met andere landen niet heel ver van Nederland af.

Bekijk de actuele vliegtijd naar Cyprus >>

De afstand van Amsterdam naar Cyprus is gemiddeld zo’n 2.959 kilometer. Dit betekent dat de vliegtijd in principe niet erg lang is wanneer u naar Cyprus toe gaat. De gemiddelde vliegduur vanaf Amsterdam naar Cyprus is zo’n 4 uur en 10 min. De vliegtijd van Cyprus naar Amsterdam is daarentegen een half uur minder, dus ongeveer 3 uur en 40 minuten.

Bij deze vlucht is er normaal gesproken geen overstap waardoor u rustig rechtstreeks naar het vakantie eiland Cyprus kunt vliegen. Wanneer u naar Cyprus toe vliegt kunt u op Cyprus op twee vliegvelden landen, namelijk luchthaven Larnaca (LCA) en luchthaven Paphos (PFO).

Bekijk de actuele vliegtijd naar Cyprus >>

Het verschil tussen deze luchthavens is qua verschil in vliegtijd minimaal, maar om bij het goede hotel uit te komen kan het wel uitmaken op welk vliegtuig u land.

Vliegduur Cyprus

Wel moet u onthouden dat niet alleen de vliegduur of vliegtijd gerekend moet worden wanneer u naar Cyprus gaat. Normaal gesproken moet u namelijk een stuk vroeger op het vliegveld zijn dan dat uw vlucht gaat.

Bekijk de actuele vliegtijd naar Cyprus >>

Deze tijd voor het vliegen moet u ook goed onthouden want straks staat u voor verassingen wanneer u alleen de tijd van de vlucht zelf had berekend. Over het algemeen gaan er veel vluchten richting Cyprus die dus allemaal dezelfde gemiddelde vliegduur van 4 uur en 10 minuten heen en 3 uur en 40 minuten terug hebben.