Stranden Cyprus Limassol

Stranden Cyprus, Limassol

Het stranden gebied Limassol gelegen op Cyprus bestaat uit vier stranden genaamd Pissouri beach, Aphrodite beach, Governor’s beach en Lady Mile’s beach. De stranden die redelijk dicht bij de stad liggen hebben meestal verschillende voorzieningen voor toeristen zoals ligbedden en parasols.

Bekijk het Limassol strand van Cyprus >>

Ook zijn er op deze stranden vaak verschillende watersporten mogelijk en zijn er strandwachten werkzaam in het hoogseizoen. Wanneer u naar de stranden iets verder van de stad af gaat kunt u mooie en bijna onaangetaste stranden tegenkomen op Cyprus.

Aan de oostkant van Limassol vind u witte rotsformaties met donker zand en aan de westkant van Limassol kan de zee wat gevaarlijker en ruwer zijn. Deze stranden zijn vaak bedekt met kiezelstenen en op de meeste stranden in het Limassol gebied is het vaak erg rustig.

Pissouri beach;

Dit is een heerlijk strand in het Limassol gebied op Cyprus wat nog redelijk on-ontdekt is. Er komen de laatste jaren steeds meer faciliteiten bij maar vergeleken met de andere stranden is er op Pissouri beach nog geen sprake van massa toerisme.

Pissouri beach staat bekend om haar rustige omgeving en zee en wordt vooral bezocht door stellen en gezinnen met jonge kinderen.

Bekijk het Limassol strand van Cyprus >>

Aphrodite beach;

strand-cyprus-aphrodite-beach

Aphrodite beach, strand Cyprus

Dit is een rustig strand gelegen in het Limassol gebied op Cyprus wat bij het gelijknamige beroemde eiland van Aphrodite ligt. Op dit strand zijn er veel watersport mogelijkheden en/of bootverhuur.

Op Aphrodite beach zijn ook andere faciliteiten te vinden zoals parasols en strandbedden die overdag bewaakt worden door strandwachten. Aphrodite beach is dus een strand waar u lekker een onbezorgde dag kunt hebben in de zon.

Governor’s beach;

strand-cyprus-governors-beach

Dit is een mooi strand in het Limassol gebied op Cyprus wat vernoemd is naar een Britse gouveneur die vroeger dit strand gebruikte om zich onder het genot van een spectaculair uitzicht op het Troodos gebergte te kunnen baden.

Governor’s beach heeft verschillende goede faciliteiten en is een populair strand onder de Cyprioten en toeristen. Het water aan Governor’s beach is helder blauw en het strand ligt aan de oostkant van Lissamol.

Bekijk alle Limassol stranden van Cyprus >>

Het strand bestaat uit kiezelf en er liggen verschillende restaurants rondom het strand. Ook is Governors beach perfect voor water activiteiten zoals vissen, varen, snorkelen en windsurfen.

Lady Miles beach;

Lady Miles beach strand Cyprus

Lady Miles beach

Dit is een populair strand gelegen in Limassol op Cyprus en is een van de populairste stranden voor het beoefenen van verschillende watersporten. Het strand bestaat uit een gouden zandstrand met helder en ondiep water waardoor Lady Miles beach perfect is voor gezinnen met kleine kinderen.

Lady Miles beach staat vooral bekend om haar vele windsurf mogelijkheden. Het strand is erg lang dus er is altijd wel een rustig plekje te vinden om te liggen of om te windsurfen. Lady Miles beach ligt ongeveer 15 minuten met de auto van het centrum van Limassol af.