Cyprus klimaat juli

Cyprus klimaat juli

De maand juli is een van de maanden op Cyprus binnen het hoogseizoen. Dit betekent dat het in juli erg warm is waardoor een reis naar Cyprus de perfecte zon, zee en strand vakantie kan zijn.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

De gemiddelde temperatuur op Cyprus in juli ligt zo rond de 33 graden Celsius overdag en 23 graden Celsius ’s nachts. Het fijne aan de maand juli is dat wanneer u opzoek bent naar een zonvakantie dat gegarandeerd kan in juli. In juli zijn er namelijk normaal gesproken geen regen dagen!

Tevens bestaan de dagen in juli op Cyprus uit minimaal 11 en maximaal 13 zonuren wat een zon, zee en strand vakantie goed mogelijk maakt. In juli is er ook het voordeel dat door de voorgaande maanden de zee al redelijk opgewarmd is waardoor het zeewater een temperatuur heeft van ongeveer 24 graden Celsius.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

Dit maakt het zwemmen in de zee bij Cyprus erg aangenaam.

Cyprus temperatuur juli

Wanneer u op zoek bent naar een actieve vakantie wordt er niet aangeraden om in juli naar Cyprus te gaan. Wat u wel kunt doen is ervoor kiezen om ergens dichtbij of zelfs op het Troödos gebergte op Cyprus te gaan zitten waar het zo’n 10 graden koeler is gemiddeld in juli.

Hier kunt u verschillende bezienswaardigheden bezoeken en heeft u niet veel last van de hoge temperaturen die op dat moment op Cyprus zijn. Maar wat wel handig is om te onthouden is dat door de hoge temperaturen op Cyprus de flora en fauna in juli wat minder mooi zijn dan bijvoorbeeld in mei wanneer de lente net begint.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

klimaat cyprus

Klimaat Cyprus tabel