Cyprus klimaat december

Cyprus klimaat december

De maand december is een redelijk natte maand op Cyprus waarbij de temperaturen erg Nederlands zijn. De gemiddelde temperatuur ligt in december namelijk zo rond de 18 graden Celsius en ’s avonds zo rond de 11.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

Voor een december maand is dit voor Nederlandse begrippen nog erg warm maar voor de Cyprioten is dit al aardig koud. Niet alleen de temperaturen van het weer gaan naar beneden in december op Cyprus maar ook de zeewater temperatuur daalt 4 graden, gemiddeld zo’n 18 graden.

December is normaal gesproken niet echt een maand om op zonvakantie naar Cyprus te gaan maar wanneer u uit de koude Nederlandse temperaturen wilt ontsnappen dan is zo’n weekje in 18 graden Celsius niet zo verkeerd.

Cyprus temperatuur december

In december zijn er zo’n 9 dagen waarop het regent gemiddeld en overdag schijnt de zon ongeveer 5 uur. In december zijn de temperaturen perfect voor excursies en tripjes maar voor de flora en fauna hoeft u niet naar Cyprus te gaan in december.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

De natuur is zich aan het opmaken voor de winter en erg veel is er niet te zien. Wel is het met deze temperaturen uiteraard heerlijk om lekker door het Troödos Gebergte te wandelen of andere bezienswaardigheden te bekijken.

December is doorgaans geen maand waarin veel mensen naar Cyprus gaan dus als toerist bent u daar vaak zonder al te veel andere toeristen wat heel aangenaam kan zijn. De vluchtprijzen zijn lager, zelfs de restaurantjes doen de prijzen na oktober wat omlaag waardoor uiteten nog aantrekkelijker wordt op Cyprus.

Dus ondanks dat u misschien denkt dat december op Cyprus geen hele fijne maand is is dit een prima maand om alsnog op vakantie naar Cyprus te gaan!

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

klimaat cyprus

Klimaat Cyprus tabel