Cyprus klimaat juni

Cyprus klimaat juni

In de maand juni is de temperatuur op Cyprus erg hoog zoals het bij een zon, zee en strand vakantie hoort. De zee temperatuur is al wat warmer en waardoor het zwemmen in het water redelijk aangenaam kan zijn in juni.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

Doordat het overdag behoorlijk warm kan zijn is het soms niet zo fijn om bezienswaardigheden te gaan bekijken op Cyprus in juni.

Voor excursies in juni op Cyprus wordt aangeraden om de excursies ‘ s ochtends vroeg of in de namiddag te doen in verband met de hoge temperaturen.

Cyprus temperatuur juni

Door de hogere temperaturen wordt het land wat droger waardoor de flora en fauna op Cyprus iets minder mooi is dan in mei. De gemiddelde temperatuur in juni is ongeveer 31 graden Celsius overdag en zo’n 20 graden Celsius ’s nachts.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

De zee temperatuur ligt gemiddeld zo rond de 22 graden in juni op Cyprus wat het zwemmen erg comfortabel maakt. In juni zijn er zo’n 12 zon uren per dag waardoor het lastig kan zijn om activiteiten overdag te plannen maar het zorgt wel voor een perfecte zon vakantie.

Doordat de temperaturen op Cyprus in juni zo hoog zijn is het erg populair onder de toeristen om in deze periode hier op vakantie te gaan. De temperaturen zorgen er ook voor dat er gemiddeld maar één regen dag is in de maand juni op Cyprus.

Wanneer u de temperaturen in juni op Cyprus te hoog vind kunt u ervoor kiezen om in het Troödos Gebergte op vakantie te gaan omdat de temperaturen daar gemiddeld zo’n 10 graden Celsius lager liggen.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

klimaat cyprus

Klimaat Cyprus tabel