Tijdsverschil Cyprus

Tijdsverschil Cyprus

Niet overal op de wereld is het dezelfde tijd op hetzelfde moment. Doordat de aarde draait is er nogal een verschil met wanneer er op sommige plekken zon is en wanneer niet. Hierop is de tijd ook aangepast en hierdoor kan het zijn dat er nog al eens wat tijdverschillen ontstaan.

Bekijk hier het tijdsverschil >>

De wereld is daarom verdeeld in zogeheten tijdzones. Om het nog lastiger te maken werken we in Europa ook nog eens met zomer en wintertijd waardoor het soms nog eens een uur kan verschillen.

Bekijk hier het tijdsverschil >>

eiland Cyprus

Eiland Cyprus en tijdsverschil met Nederland.

Cyprus heeft niet zo veel tijdsverschil met andere Europese landen. Dit komt doordat het redelijk dichtbij ligt en omdat ze op Cyprus dus ook de zomer- en wintertijd hanteren.

Bekijk hier het tijdsverschil >>

Dit betekent dat het op Cyprus altijd 1 uur later is dan in Nederland. Zelfs wanneer wij in Nederland switchen van zomer naar wintertijd blijft het tijdsverschil hetzelfde doordat de hele Europese Unie mee doet. Het tijdsverschil met Cyprus in vergelijking met de Nederlandse tijd is dus eigenlijk bijna te verwaarlozen.

Door het minimale tijdsverschil met Cyprus zult u dus ook niet snel last krijgen van een jetlag of iets anders. De omschakeling van de zomer naar de wintertijd en andersom gebeurt op Cyprus tegelijkertijd als in Nederland. Dus het tijdsverschil met Cyprus blijft het gehele jaar door 1 uur. De tijdzone op Cyprus is UTC +2, ook wel de Oost-Europese tijd genoemd.