Beste reistijd Cyprus

Beste reistijd Cyprus

Het ‘officiële’ reisseizoen op Cyprus is vanaf half mei tot ongeveer half oktober. Dit is dan ook de beste tijd om naar Cyprus op reis te gaan.

Tevens is dit ook de periode waarin niet alleen de hotelkamers en vluchten een stuk duurder zijn, maar ook de prijzen van alle andere toeristische voorzieningen zoals autoverhuurbedrijven en restaurantjes fors omhoog gaan.

Bekijk hier de beste reistijd >>

Cyprus heeft een klimaat wat bestaat uit korte zachte winters en lange heerlijk warme zomers, ook wel een mediterraan klimaat genoemd. Dit betekent dat in het hoogseizoen, april tot en met oktober, er bijna geen neerslag valt en het heerlijk warm is.

Wat is de beste reistijd voor Cyprus?

De beste reistijd om naar Cyprus te gaan wanneer u zon, zee, strand en drukte wilt is dus in de periode van april tot en met oktober. Wilt u iets minder warm weer, met zelf een kleine kans op regen, lagere prijzen en minder tot geen drukte, dan is de beste reistijd van november tot en met maart.

Bekijk hier de beste reistijd >>

Zelfs in het zogeheten ‘laagseizoen’ op Cyprus valt er nog beduidend minder regen op Cyprus dan er in Nederland valt in dezelfde perioden. Wanneer u de beste reistijd wilt weten om naar Cyprus te gaan moet u voor u zelf uitmaken wat u qua weersomstandigheden de perfecte reistijd vind.

Zo gaan in de lente de temperaturen op Cyprus aardig snel omhoog waardoor de maanden maart en april vaak al bestaan uit veel zonnige dagen rond de 20 graden Celsius. Vanaf mei wordt de temperatuur gemiddeld zo’n 28-30 graden en de maanden juni, juli en augustus kunnen regelmatig temperaturen van zo’n 40 graden hebben.

Bekijk hier de beste reistijd >>

Wat dus de beste reistijd is om naar Cyprus te gaan kunt u geheel zelf beslissen aan de hand van hoeveel drukte u wilt en welke temperaturen u het liefst heeft

beste reistijd Cyprus

Beste reistijd Cyprus