Cyprus klimaat november

Cyprus klimaat november

De maand november is op Cyprus een regenachtige maand. Hoewel er gemiddeld maar zo’n 5 dagen regen valt wordt november toch gezien als een natte maand. De dagen lijken korter door minder zonuren, de temperaturen worden lager en de nachten worden kouder.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

Dit betekent dat een zonvakantie mogelijk is op Cyprus, maar dan moet u wel een beetje geluk hebben. Wel is november een goede maand voor excursies en andere ondernemingsplannen op Cyprus.

Hierbij geldt wel dat u niet bang moet zijn om nat te worden door een hoosbui op Cyprus.

Cyprus temperatuur november

De gemiddelde temperatuur op Cyprus in november ligt zo rond de 22 graden Celsius overdag en 14 graden ’s nachts. November heeft gemiddeld zo’n 6 zonuren per dag en mede daardoor zakt de zeewater temperatuur ook zo’n 3-4 graden ten opzichte van oktober.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

November wordt gezien als een maand op Cyprus waarin een zonvakantie mogelijk kan zijn wanneer de zomer goed en warm is geweest. Het zwemmen in de zee is ook nog steeds niet on aangenaam met haar 22 graden Celsius en 6 zonuren per dag kan voor veel mensen meer dan genoeg zijn.

De natuur op Cyprus is in november niet heel mooi. De planten die uitgedroogd zijn in de zomer beginnen hun groen een beetje terug te krijgen maar worden vooral verzopen door de stortbuien.

Maar wanneer u een rustige, niet zo toeristische en actieve vakantie wilt op Cyprus dan is november een prima maand voor u. Vooral voor buiten activiteiten is de temperatuur in november op Cyprus erg fijn.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

klimaat cyprus

Klimaat Cyprus tabel