Cyprus klimaat april

Cyprus klimaat april

Wanneer u in april besluit naar Cyprus te gaan heeft u een grote kans om mooi weer, weinig mensen en heerlijke temperaturen mee te pakken. De maand april is namelijk de tweede lente maand op Cyprus wat betekent dat de omgeving al weer erg mooi en groen is en de temperaturen aangenaam zijn.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

De gemiddelde temperatuur op Cyprus in april ligt zo rond de 23 graden overdag en 14 graden snachts. Voor een zon, zee en strand vakantie beginnen deze temperaturen in April er al aardig op te lijken.

Alhoewel de zee nog aardig koel is in April op Cyprus, zo’n 18 graden celcius, zijn er toch mensen die in april naar Cyprus willen komen. Dit omdat april buiten het hoogseizoen valt waardoor de prijzen voor reizen, excursies en hotels aardig laag ligt in vergelijking met het hoogseizoen.

Cyprus temperatuur april

In april heeft u per dag zo’n 8 uren zon op Cyprus en gemiddeld ongeveer 3 dagen neerslag.  Dit betekent dat u zo’n 27 dagen zonder neerslag heeft in april op Cyprus! Genoeg dagen om allemaal leuke dingen te doen zoals excursies, bezienswaardigheden bezoeken etc.

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

De temperatuur en de natuur is perfect om Cyprus eens goed te bekijken in april. Hoewel mei de mooiste maand is om naar Cyprus op vakantie te gaan wat betreft de omgeving en de flora en fauna, is het in mei een stuk drukker dan in april en liggen de prijzen ook hoger.

Plus dat de temperatuur in april door veel mensen fijner wordt gevonden om een actieve vakantie naar Cyprus te plannen. Zo zijn in april uitstapjes naar het Troödosgebergte en al haar bezienswaardigheden erg leuk om te ondernemen.

De temperatuur voor zo’n trip is in april bijna altijd perfect en met zo’n fijne temperatuur is Cyprus verkennen natuurlijk geweldig!

Bekijk het klimaat van Cyprus >>

klimaat cyprus maart

Klimaat Cyprus tabel